Hvis bilen din ikke vil kjøre men du får til å svinge med den skyldes dette ofte enkle justeringer som er lett å rette opp i. Listen nedenfor beskriver noen vanlige feil og hvordan de kan løses.

- "Throttle Trim" på radioen er ikke nullstilt

På radioen har man mulighet til å justere gassen slik at bilen går fremover eller bakover av seg selv. Dette kalles «Throttle Trim (Th.Trim)», og man har en tilsvarende funksjon for styringen som kalles «Steering Trim (St.Trim)». Hvis gassen er justert når man skrur på bilen vil den oppfatte dette som at noen gir gass, og den vil dermed ikke starte.

Vanlige årsaker

- Man har kommet borti "Th.trim" knappen på radioen.

Løsning

Løsningen på dette er å nullstille bryteren merket med «Th.Trim» på radioen. De aller fleste radioer har denne bryteren, men noen produsenter har løst denne funksjonen på andre måter. Se da i brukermanualen for hvordan justere «Throttle Trim». Hvis du har kastet brukermanualen som fulgte med bilen er den som regel tilgjengelig i digital versjon på produsentens nettside.

- Bildet viser en radio med en ring rundt  "Th-trim" bryteren.

- Bilens fartsregulator (ESC) trenger kalibrering

Noen ganger er det litt for lett å komme borti knapper man ikke burde, og er man uheldig kan man ende opp med å resette fartsregulatoren. Den vil da trenge en kalibrering som forteller den hva som er null gass, full gass og full revers.

Vanlige årsaker

- Man har kommet borti en knapp på fartsregulatoren som har ført til en ESC reset.

- Man har kommet borti en knapp på fartsregulatoren som har igangsatt en kalibrering som ikke har blitt fullført.

- Man har byttet radio og fartsregulatoren må på nytt lære hva som er null gass, full gass og full revers.

Løsning

Løsningen på dette er å utføre en ESC kalibrering. Denne prosedyren varierer fra bil til bil og merke til merke, men den er normalt enkel og står godt forklart i brukermanualen. Se da etter avsnittet om «ESC Calibration». Hvis du har kastet brukermanualen som fulgte med bilen er den som regel tilgjengelig i digital versjon på produsentens nettside.

- Motoren er ødelagt

Hvis motoren er ødelagt vil dette resultere i at bilen har redusert fart, eller ikke klarer å kjøre i det hele tatt.

Vanlige årsaker

- Motoren har blitt belastet for hardt ( Grunnet treghet i drivverk, vann i dekk, kjørt i gress etc)

- Motoren har blitt slitt ut over tid.

- Det har kommet stein eller andre fremmedlegemer inn i motoren.

Løsning

Hvis motoren er ødelagt så er det  ingen annen løsning enn å bytte den. Men for å forhindre at motoren går i stykker igjen etter kort tid er det viktig å rette opp i potensielle feilkilder. Ting som bør sjekkes er:

- Er avstanden mellom motor drev og hoved drev slik den skal være? Hvis det er for lite mellomrom her kan det bli tungt for motoren å drive bilen og den kan brenne seg. Er avstanden for stor vil man fort ødelegge hoved giret.

- Er det treghet i drivverket? Koble fra motoren slik at motor drevet ikke griper med hoved drevet. Nå skal det være lite motstand når du prøver å rulle bilen frem og tilbake. Hvis det er tungt å rulle bilen er det sannsynligvis noe som blokkerer drivverket.

- Er det vann i dekkene? Vann i dekkene resulterer i at de blir tunge å dra rundt. Dette blir en stor belastning for motoren og kan resultere i at den går i stykker.